Accés a la Universitat

Si estàs cursant 2n de batxillerat, en aquesta pàgina intentarem explicar-te com funciona la prematriculació a les PAU i de retruc, potser ajudar-te en les teves decisions.

Si preveus fer un cicle de grau mitjà o superior, llavors no et cal fer les PAU.

Si vols inscriure’t en una universitat espanyola, llavors has de superar les PAU.

  • La primera elecció que hauràs de fer és la llengua estrangera

(Anglès, Francès, Italià o Alemany).

Nosaltres et recomanem que et matriculis de la llengua estrangera que estiguis matriculat en el teu centre; però si creus que domines més algun dels altres tres idiomes, sàpigues que pots escollir-lo.

  • Història o Filosofia?

Per escollir tingues present:

Els resultats estadí­stics en els últims anys (mira també la quantitat de gent que s’hi presenta a cadascuna).

La informació especí­fica de cada matèria; tenint en compte també el volum de temari en una i altra.

Les teves notes en cadascuna d’elles i quina t’agrada més.

  • Les matèries de modalitat .

Si vols accedir a una universitat privada (ESADE, LA SALLE, UIC, EUSS, Universidad de Navarra, IQS, Abat Oliva,…) aleshores hauràs d’entrar en els seus processos de selecció i complir amb els requisits que es demanin. Entra als seus portals i demana informació.

En la majoria s’accedeix aprovant només la Fase General, llavors només t’hauràs de matricular d’una matèria de modalitat. Tria la que et sigui més fàcil; la que treguis millors notes.

Informa-te’n bé però, ja que alguna titulació privada exigeix que et matriculis de més d’una assignatura de modalitat. Consulta-ho a la universitat quan comencis a fer els seus processos d’ingrés.

Si vols accedir a una universitat pública (UB, UAB, UPC, UdG, UL, URV, UPF) o a la UVic aleshores has de consultar la taula de ponderacions i les notes de tall que hi van haver al juny del 2012 ( has de mirar la columna PAU/CFGSP).

T’hem preparat un arxiu Càlcul de la nota d’admissió perquè puguis fer els teus càlculs. Omple les caselles amb els resultats finals de primer de batxillerat. Si tens alguna assignatura suspesa posa-hi un 5. Omple les caselles que corresponen a 2n de batxillerat a partir de les notes de la 1a avaluació. Recorda que has de posar una nota entera així­ doncs, si tens un 5,4 de Filosofia posa un 5; si pel contrari tens un 8,7 , posa un 9.

Si en la casella Qualificació mitjana de batx. et surt una nota inferior o igual a 6, POSA’T LES PILES!!!. Hauràs d’assegurar-te aprovar les PAU (no tothom les aprova). Llavors, t’aconsellem que triïs l’assignatura de modalitat que millors resultats tinguis i la posis en la Fase General.

Si tens una qualificació major que 6, mira’t la taula de ponderacions i les teves notes; llavors tria en la Fase General aquella assignatura que menys ponderi en funció del grau que t’agradaria fer; la resta les posaràs en la Fase Especí­fica.

Si una matèria de modalitat la suspens habitualment amb notes inferior a 4, potser és recomanable no matricular-te d’ella a les PAU.

En el següent gràfic tens un quadrat d’una unitat de mesura que representa la nota d’ingrés a la universitat. Les diferents divisions són proporcionals al pes que té cada nota en el còmput global de la nota d’ingrés.

nota_ingres

Tres observacions:

  • Et pots matricular de qualsevol matèria de modalitat; no cal que l’hagis cursat. Hauràs de triar-ne d’1 a 4.

Una jugada interessant per a aquells que vulguin fer graus de la branca de ciències socials i jurí­diques és matricular-se de les assignatures de Matemàtiques i MACS.

  • Compte a l’hora de triar les assignatures en el procés de prematriculació. El que s’esculli en la prematrícula no es podrà modificar. A més a més, hi ha matèries que tenen noms semblants (no és el mateix Dibuix Artí­stic que Dibuix Tècnic).
  • Mira’t bé si et convé matricular-te de totes les assignatures de modalitat a les PAU. Omple les caselles (arxiu excel) de la fase general i posant un zero a totes les de la fase especí­fica, vés avaluant si la nota d’admissió “t’és suficient” per entrar allà on vols.

 

Nivell: 2n de Batxillerat
Tema: Accés a la Universitat
Recurs: Gràfic, Fitxer
Autoria: Manel Martínez i Pascual
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s